Taakanveto ja muut infot:


Kiinnostaako taakanveto koirallasi ?

FWPA:lla kaikki rodut ovat tervetulleet kokeilemaan tai harjoittelemaan taakanvetoa.
Mikäli olet kiinnostunut taakanvedosta niin tule paikalle tutustumaan lajiin, koirasi kanssa tai ilman.

Monet koirat kuten myös bulldogit, voivat olla joskus "uhittelevia" mutta koska meilläkin on samoja koiria niin se ei ole outoa, älä siis anna tämän seikan estää mahdollista harrastusta, tämähän on samalla oiva tilaisuus totuttaa koiraasi muihin koiriin.

 

FWPA harjoittaa vain ja ainoastaan taakanvetotoimintaa sekä pyrkii samalla auttamaan jokaista joka on lajista kiinnostunut. Yhdistys neuvoo jäseniään taakanvetoharrastuksessa sekä aidossa kansanvälisessä taakanvetotoiminnassa. FWPA on itsenäinen suomalainen rekisteröity yhdistys, olemme kuitenkin yhteistyössä ulkomaisten taakanvetoyhdistysten kanssa.

Laji on alkujaan peräisin Pohjois-Amerikasta, valjakkourheilusta kehitetty koiraroduille soveltuva vetolaji jolla mitataan yksilötasolla koiran voima sekä kestävyys. Amerikassa ja Kanadassa kisaavat kaikki rodut sulassa sovussa, aivan kuten sen pitääkin olla. Samoin tehdään nyt myös Englannissa, Ranskassa, Saksassa, Tanskassa, Ruotsissa, ja tämä käytäntö on rantautunut myös Suomeen nykyään, FWPA:n toimesta ja tapahtumissa.

Asteikkona käytetään P4P (pound for pound) jolloin jokainen koira, oli se sitten iso tai pieni, on samalla lähtöviivalla, eli koiran paino jaettuna vedettyyn taakkaan. Suoritus myös kellotetaan jolloin tasavedon sattuessa nopein aika voittaa. Lisää tästä aiheesta säännöissä. Yhdistys ei tunne roturajoja, kaikki ovat tervetulleita vetämään oli se rotu sitten mikä tahansa.

FWPA ei kerää rahallista voittoa, kaikki mikä jostakin tulee niin menee kokonaisuudessa lyhentämättä,
joko välinehankintoihin tai tuleviin tapahtumiin sekä niiden palkintoihin ja muihin kuluihin.


 

 

 

.